Over Nieuws Contact Login

LOOPADVIES

GRATIS LOOPANALYSE

Bij De Peperstraat geniet je van een loopanalyse onder begeleiding van een gegradueerd sportpodoloog.

Om je bij deze keuze zo professioneel mogelijk te kunnen begeleiden beschikken wij over een Zebris FDTM meetsysteem. Deze loopband met geïntegreerde drukmeetplaat én hogesnelheidscamera is uniek in West-Vlaanderen. Zo kunnen wij jouw loopprofiel grondig analyseren en jou de best passende loopschoenen adviseren.

HOEVEEL KOST EEN LOOPANALYSE?

Een basis loopanalyse is volledig gratis bij aankoop van schoenen. Indien niet onmiddellijk overgegaan wordt tot een aankoop dan rekenen wij €45 aan voor de analyse.
(Deze €45 wordt echter aanzien als voorschot bij aankoop van schoenen binnen 1 jaar na de analyse).

MOET IK EEN AFSPRAAK MAKEN VOOR EEN LOOPANALYSE?

Voor loopschoenen met een gratis analyse bij één van onze adviseurs is het maken van een afspraak aangeraden zodat wij jou nog beter kunnen voorzien.
Een afspraak maken is niet verplicht, maar klanten met afspraak komen eerst aan de beurt. 

Wegens de aanhoudende drukte in de winkel adviseren we zeker om een afspraak in te boeken, zeker in het weekend.

De agenda zit vaak vol en het is spijtig als je van ver bent afgekomen met een hele rij mensen met afspraak voor je.

Boek je afspraak via onze site, mail of telefonisch.

WELKOM BIJ DE PEPERSTRAAT, UW LOOPSPECIAALZAAK

De juiste loopschoenen zijn belangrijker dan je denkt! Of je nu een beginnende loper of een ervaren marathonloper bent, de juiste schoenen helpen je bij het verbeteren van je loopprestaties. Iedere loopschoen is anders opgebouwd en elke loper is uniek en met ons uitgebreid aanbod aan verschillende merken en types helpen wij iedere loper aan de correcte schoen. Zo vragen wij naar de ondergrond, lichaamsbouw, afstand, loopfrequentie, blessureverleden, voettype, doelstelling en looppatroon.

Wist je dat meer dan veertig procent van alle loopblessures veroorzaakt worden door het dragen van de verkeerde loopschoenen? En dat een beginnende loper meer dan drie maal meer kans maakt op een loopblessure?

De juiste loopschoenen hoeven zeker niet duur te zijn. Ons assortiment varieert tussen de €100 en €200. Zo bieden wij jullie van al de beste loopmerken de juiste schoen aan, van de basismodellen voor de beginnende lopers tot wedstrijdschoenen voor de ervaren lopers.

WAT MAAKT ONS UNIEK?

Al drie generaties lang biedt De Peperstraat kwaliteit, service en belevenis aan hun klanten. Vanuit onze ervaring en passie voor het beroep bieden wij jou een persoonlijke selectie van technische loopschoenen.

Goede service is voor ons van groot belang, daarom verlaat iedere loopschoen via onze handen de zaak. Zo garanderen wij jou steeds een topservice in onze volledig vernieuwde loopafdeling.

U KIEST DE SCHOEN

Na de gratis analyse presenteren wij jou een selectie met loopschoenen die aansluiten aan jouw looppatroon. Wij luisteren naar jouw feedback, tijdens het pasmoment spelen wij in op jouw vraag en sturen bij waar nodig.

Wij bieden je de kans iedere schoen te testen en te vergelijken zodat jij met het passende paar jouw favoriete sport (blessurevrij) kan beoefenen.

BLESSUREPREVENTIE

Dankzij ons uniek meetsysteem kunnen wij enorm veel informatie verzamelen over jouw looppatroon. Ben jij een voorvoetloper, midvoet of een hiellander, waar zien we de meeste druk, heeft u een doorgezakte voet of een holvoet, proneer je teveel of net niet? Voor elk looppatroon hebben wij een loopschoen!

We kijken niet enkel naar je voeten maar ook je knieën, heup en rug worden gefilmd! Zo kunnen wij bepaalde risicofactoren op blessures afleiden en trainingsmogelijkheden meegeven om toch blessurevrij te blijven lopen.

ONS TEAM

Jan Devos is door zijn jarenlange ervaring in de verkoop van loopschoenen gegroeid tot een ervaren en deskundig sportschoenadviseur. Aan de hand van je oude loopschoenen kan hij je al heel wat vertellen of je de juiste loopschoenen had of niet. 

Met de aankoop van de Zebris in 2017 wordt Jan natuurlijk nog extra ondersteund bij het zoeken naar de juiste loopschoen.

Arne Devos heeft naast het behalen van zijn professionele bachelor in de podologie ook nog diverse bijkomstige cursussen gevolgd:

 • 6de sportcongres
 • Biomechanicalcross link 2013
 • Biomechanicalcross link 2015
 • Eduwond Workshop
 • Kinesiotaping voor sporters
 • Oncologie en voetzorg Deel 1 en 2
 • Sporttaping
 • Loopanalyse en loop re-educatie
 • Athletic Footwear: The Masterclass
 • Jaaropleiding sportpodologie
 • Stagementor artevelde hogeschool

De beste loopaanbiedingen voor jou

Maak uw gratis afspraak hier