Over Nieuws Contact Login

De voordelen van sport technische kledij

Zweet regulerende functie:

Je ziet het vaak in de fitness of in het straatbeeld. De beginnende sporter die in hun oude doorweekte katoenen t-shirt staan te sporten. 

Misschien ben jij wel één van die beginnende sporters. Je komt thuis en je bent volledig doordrenkt van het zweet, je bent plakkerig, je voelt het zware t-shirt duwen op je schouders.

Een polyester t-shirt is de oplossing voor dit probleem. Meestal bevat deze kleding ook een technische uitvoering die reageert op zweet partikels en helpen bij het afvoeren van zweet.

Hierdoor blijf je koel in de zomer en warm in de winter en blijf je gedurende je volledige training comfortabel en droog. Er bestaan ook gemengde sportshirts die gemaakt zijn van 50% katoen en 50% polyester voor de mensen die het gevoel van een volledige polyesteren shirt niet kunnen verdragen.

Comfort en verbeterde beweeglijkheid:

Sporttechnische textiel voorkomt huidirritatie of pijnlijke schaafwonden en belemmert de beweeglijkheid niet. Te losse kledij kan vast komen te zitten en te strakke kledij kan je bewegingen belemmeren. Pas daarom altijd je sportkledij op voorhand om zeker te zijn dat deze comfortabel genoeg passen. Als de kleding goed past, je beweging niet belemmert en je er goed uitziet dan heb je uw perfecte sportkledij gevonden!

Passende ondersteuning:

Een goed passende sportbeha met voldoende ondersteuning is essentieel bij het doen van hoge impact trainingen. Door de juiste ondersteuning voorkom je rugpijnen en pijnlijk borstweefsel na een intensieve training.

Zichtbaarheid:

Voor de vroege vogels onder ons of de late sporters is visibiliteit van groot belang! De meeste sportkledij hebben fluorescerende elementen verwerkt in hun textiel zoals bijvoorbeeld, in hun logo of in de naden of ritsen. Door zichtbare textiel te dragen,draag je bij aan je eigen veiligheid als aan de veiligheid van andere weggebruikers.

Verbeterde bloedcirculatie en herstel na inspanning:

Door te sporten verhoog je uw bloedtoevoer naar de spieren om deze van zuurstof te voorzien. Spijtig genoeg laat dit ook een bijproduct na, namelijk lactaat. Dit zorgt voor verzuring in de spieren met spierpijn, krampen en vermoeidheid als gevolg. Compressiekleding stimuleert de bloedcirculatie en hierdoor ook de afvoer van het lactaat in de spieren. Onderzoek wees uit dat compressiekleding naast extra ondersteuning ook de prestaties en herstel bevorderen (Bjorn et al. 2013).

Het vermindert ook de microtraumata die veroorzaakt worden tijdens het sporten.

Waterdicht vs. waterafstotend:

Mensen zijn altijd op zoek naar waterdichte sport textiel. Het probleem is dat waterdichte sport textiel niet ademend is waardoor je lichaamstemperatuur tijdens de inspanning veel te snel zal stijgen en je huid niet voldoende kan ademen. Ook kan je zweet niet geabsorbeerd worden waardoor de kans groot is dat je natter bent na het lopen met een waterdichte jas dan zonder jas.

Daarom dat waterafstotende jassen beter zijn om mee te sporten. Deze belemmeren de huid niet tijdens het sporten, absorberen het zweet wel en beschermen je nog steeds voldoende tegen de weer elementen zoals regen en wind.


Gerelateerde producten