Over Nieuws Contact Login

Flemish Beer Run

Tijdens het laatste weekend september zal Poperinge omgetoverd worden tot een heuse middeleeuwse stad.
Een groots ludiek evenement georganiseerd door Loopclub “De StreSSkikkerS” uit Elverdinge.


BACK TO THE MIDDLE AGES

Op zaterdag 30 september wordt het Frimoutpark te Poperinge helemaal omgetoverd tot een middeleeuws dorp. 

Herbeleef de middeleeuwen en geniet van het aangeboden spektakel. Vanaf 17u kan je met je eigen ogen zien hoe het er aan toe ging. 

Verschillende ambachten zullen te bezichtigen zijn. 

Een hongertje? Geen probleem varken aan het spit wordt ter plaatse klaargemaakt en proeven behoort tot een van de opties. 

Met een streekbiertje gebrouwen in de regio Poperinge kan het niet meer mislukken. Kortom een niet te missen spektakel, begeef u in de middeleeuwen en drink, eet en leef zoals toen.

FLEMISH BEER RUN 2017

Zondag 1 oktober

De formule is momenteel de enigste in zijn soort, uniek in België. Een ludieke loop doorheen de Vlaamse velden. En zoals de naam doet vermoeden zal bier hier ook wel een rol spelen. Ook willen we het thema van de Middeleeuwen laten terugkomen, iedereen mag zich verkleden zoals toen(is wel geen verplichting). En om de creativiteit van de lopers te belonen krijgt de best verklede loper zijn eigen gewicht in bier, ook groepen mogen zich verkleden en mag de best verklede bende 2 personen uitkiezen om hun gewicht in bier te verzilveren. Onderweg kom je verschillende stops (lees: degustatie standje) tegen waar een streekbiertje (degustatie) en een hapje wordt aangeboden. Deze stops zullen ook opgefleurd worden met een streepje muziek. Met deze drie kernwoorden willen we deze ludieke loop omschrijven. RUN TASTE FUN Er zijn verschillende formules om de Flemish Beer Run tot een goed einde te brengen. Ga je voor de totale afstand 21km, dan kan je genieten van 5 verschillende degustatie standjes. Je loopt door de glooiende omgeving van Poperinge naar Watou, om vervolgens het Helleketelbos te dwarsen en de terugweg aan te vangen naar Poperinge. (kaart) Tweede optie is de estafetteloop, per team kan je kiezen om de eerste of tweede helft van de 21 km (10,5 km) te lopen, het keerpunt is de St Bernardus brouwerij in Watou. Uiteraard kan je dan ook genieten van de degustatie standjes onderweg. Er is vervoer terug naar de start voorzien in de vorm van huifkarren.

De deelnemers krijgen een herinnering bij aankomst, een kratje gevuld met 5 streekbieren!


IETS ANDERS, IETS LEUK, IETS APART ?

Op het parcours zelf wordt je verwend met kleine pop-up standjes waar je kan proeven van verschillende streekbieren en hapjes.

Plaatselijke muziekbandjes zullen het geheel opvrolijken en een glimlach op jullie gezichten toveren. Na de loop kan je genieten van een breughelmaaltijd met de dranken van toen.

"Let’s taste, let’s run and let’s have fun!" Dat is het motto van de Flemish Beer Run en daarom is er ook geen tijdsopname.


WAAR EN WANNEER?

Back To The Middle Ages gaat door op zaterdag 29 september 2017 vanaf 17u in het Frimoutpark, Poperinge.

De Flemish Beer Run gaat door op zondag 1 oktober 2017 en start om 9u30 in de omgeving van het Frimoutpark, Poperinge.


MEER INFO EN INSCHRIJVINGEN

Wil je meer weten over 'Back To The Middle Ages' of de 'Flemish Beer Run'?

Wil je inschrijven voor de Flemish Beer Run? Klik dan hier.

Gerelateerde producten