Over Nieuws Contact Login

Herzog compressie sokken, doen wat ze moeten doen!

Als jarenlange dealer van Herzog producten wist u het allang. De producten van Herzog doen wat ze beloven: het voorkomen van blessures. Uit een grootschalig onderzoek onder gebruikers van Herzog Sportcompressiekousen komen indrukwekkende cijfers naar voren. Cijfers waarmee je potentiele klanten kunt overtuigen. Nooit eerder heeft er een onderzoek plaatsgevonden onder een dergelijk grote onderzoekgroep, bijna 800 respondenten. Wij zijn bijzonder trots om de uitkomsten van een diepgaand onderzoek naar de effecten en werking van Herzog kousen en tubes met u te kunnen delen.

Bovendien zijn wij bijzonder verheugd dat het Universitair Medisch Centrum Utrecht, cluster sportgeneeskunde, een wetenschappelijk studie naar de achtergronden van de werking van de Herzog Sportcompressiekousen heeft opgestart.

  1. Het staat vast dat de kousen en tubes van Herzog uniek zijn door hun bijzondere drukniveau en compressieprofiel.
  2. Geconcludeerd mag worden dat er grote tevredenheid (maar liefst 95%) bestaat onder de gebruikers van Herzog compressie producten.

De meest opvallende uitkomsten:

• 84 % van de Herzog gebruikers heeft minder last van blessures

• 78 % van de Herzog gebruikers ervaart een sneller herstel.

• 72 % ervaart meer plezier in de sportbeoefening bij gebruik van de Herzog kousen.

herzog.jpg

Herzog Medical is de absolute koploper als het gaat om de toepassing van compressie binnen de sport. Sinds 2000 is Herzog met dit thema begaan. In die prille beginperiode was het dragen van knielange kousen nog een bijzonder vreemd gezicht. “Daarmee loop je toch voor gek” hoorde je vaak enigszins terughoudend. Desondanks groeide de markt voor dit product explosief. De positieve werking van de Herzog kousen werd namelijk puur door mond-tot-mondreclame met collega-sporters gedeeld.

De laatste jaren hebben tal van aanbieders zich op deze schijnbaar lucratieve markt gestort. De PRO compressiekousen van Herzog bieden echter verreweg de meeste compressie en zijn door het unieke drukverloop (30mmHg onderzijde kuit afnemend naar 23mmHg) niet te vergelijken met kousen van andere merken.

Studie

Het doel van de enquête was om het effect van de kousen te meten en de tevredenheid in kaart te brengen. In totaal zijn er 771 responses ontvangen. Van de 771 deelnemers aan de enquête doet 69 % aan hardlopen, waarvan 57% met een frequentie van één tot vier keer per week tot maximaal 10 uur per week. Daarbij doet 12% intensief aan baan- of wegatletiek. Doordat hardlopen een high impact belasting is, waarbij maar liefst 3 tot 5 keer het lichaamsgewicht wordt opgevangen, is het ontstaan van blessures aan het onderbeen, enkel en voet zeer groot.

In deze analyse wordt specifiek ingegaan op de hardloopbelasting, waarin ook de overige sporttakken met hardloopbelasting zijn meegenomen. Denk daarbij aan balsporten, obstacle- en trailrunning, triatlon etc.

Significante uitkomsten:

• 71% maakt gebruik van de Herzog compressieproducten om blessures te voorkomen

• 66% gebruikt ze om sneller te herstellen

• 20% gebruikt ze om beter te presteren

• 95% van de Herzog gebruikers is tevreden

• 86% van de Herzog gebruikers geeft aan dat het aangeschafte product volledig aan zijn/haar verwachtingen voldoet

• 84% van de Herzog gebruikers heeft minder last van zijn/haar blessures.

• 78% van de Herzog gebruikers ervaart een sneller herstel

• 72% ervaart meer plezier in zijn/haar sportbeoefening bij gebruik van de Herzog kousen

Gerelateerde producten