Over Nieuws Contact Login

Hoe onderhoud ik het best mijn voetbalschoenen?

HOE ONDERHOUD IK HET BEST MIJN VOETBALSCHOENEN?

  1. Laat je voetbalschoenen nooit in je tas zitten. Je kunt ze het beste binnen in huis drogen.

  2. Droog je (natte) voetbalschoenen nooit op de verwarming, maar stop er kranten in. Dan drogen ze ook sneller. Een voetbalschoen moet van binnen naar buiten drogen en niet omgekeerd!

  3. Om ervoor te zorgen dat nieuwe, lederen voetbalschoenen gelijk lekker naar je voet zitten, kun je ze de eerste keer voor de training het beste helemaal vol laten lopen met heet water. Laat je schoenen daar even in staan en ga dan met de natte schoenen trainen. Ze staan gelijk naar je voeten en je hebt geen last van blaarvorming.

  4. Een schoenspanner zorgt ervoor dat je voetbalschoen in model blijft. Indien je dit niet ter beschikking hebt, steek de voetbalschoen dan vol met opgerold krantenpapier.

  5. Bij voetbalschoenen met schroefnoppen of exchangeable traxionnoppen, de noppen eruit halen, invetten met vaseline en daarna vastdraaien. Let op 'vast is vast', niet doordraaien! Zo kun je de noppen later bij het eventuele doorslijten makkelijker vervangen. Draai de noppen na iedere match uit zodat deze niet kunnen vastroesten in de schoen.

  6. Synthetische voetbalschoenen kun je afspoelen onder de kraan omdat ze geen water opnemen.

  7. Vet je voetbalschoenen regelmatig in met blank ledervet.

  8. Behandel je voetbalschoenen nooit met schoonmaakmiddelen, dat is slecht voor de stiksels.

  9. Als je de veters wilt afknippen omdat je ze te lang vindt, smelt dan voorzichtig de uiteinden met een lucifer of kaars dicht. Je kunt ze vervolgens het beste 'plat knijpen', dan rafelen ze het minst snel.

  10. Verwijder na de wedstrijd al het zand, gras en klei met een borstel en spoel je voetbalschoenen daarna af met water.

Gerelateerde producten