Over Nieuws Contact Login

Lederen of synthetische voetbalschoenen?

Bij het kopen van nieuwe voetbalschoenen is de keuze soms oneindig. Naast dertig verschillende kleuren kan je nog eens kiezen uit twintig verschillende modellen en tien verschillende merken. Ook een verschil aan materiaal is een belangrijke keuze. Hieronder bespreken we de grootste verschillen tussen een lederen en een synthetische voetbalschoen.

Lederen voetbalschoenen.

Ook al is de synthetische voetbalschoen aan de winnende hand, de lederen voetbalschoen blijft een veel gevraagd model. Doordat leder een natuurlijk product is kan deze zich veel beter vormen naar je voet. Doordat het een natuurlijk product is kan deze schoen ook veel beter ademen waardoor je voeten minder snel zullen oververhitten.

Het nadeel van een lederen schoen is dan wel dat deze sneller vocht zal opnemen dan een synthetische voetbalschoen. Dit kan makkelijk voorkomen worden door de schoen regelmatig in te vetten met leervet om het leer verzadigd te houden waardoor deze minder snel vocht zal opnemen.

Synthetische voetbalschoenen.

Synthetische voetbalschoenen zijn te vinden in vele prijsklassen, deze kunnen gaan van 50 euro tot 300 euro. Het voordeel van een synthetische voetbalschoen is dat deze lichter is, beter bestand is tegen de verschillende weersomstandigheden en gemakkelijker in onderhoud is dan een lederen voetbalschoen.

Het grote nadeel is dat synthetische voetbalschoenen minder lang meegaan dan lederen voetbalschoenen en minder goed zullen vormen naar je voet. Doordat deze stof ook minder goed ademt is het mogelijk dat deze schoen sneller zal geuren.

Combinatie tussen leer en synthetische schoenen.

Bepaalde fabrikanten proberen de positieve elementen uit beide stoffen te halen en hiermee een hybride schoen te creëren. 

Deze schoenen hebben dan meestal aan de top leer voor het beter balgevoel en achteraan synthetische stoffen om de hiel beter te fixeren in de schoen.Gerelateerde producten