Over Nieuws Contact Login

Welke types voetbalschoenen bestaan er?

Als je tien jaar geleden een voetbalwinkel binnenwandelde had je keuze uit enkele zwarte lederen modellen. Nu vechten de verschillende merken om je aandacht met flashy kleuren en modellen waar je voetbalhelden ook mee spelen. Maar het is ook belangrijk bij je zoektocht naar nieuwe voetbalschoenen om rekening te houden met je positie op het veld en op welke velden je speelt. 

Een verkeerd type voetbalschoen vermindert niet enkel je prestaties maar kan ook leiden tot blessures. Te lange noppen op een zacht veld zorgt voor overbelasting van de knieën. Te korte noppen op een bevroren veld zorgt dan weer voor instabiliteit.

Firm ground (FG)

Deze schoen kan gezien worden als de allround voetbalschoen. De noppen onder deze schoen zijn meestal langwerpig en rond voor een goede grip op een natuurlijk grasveld.

Deze noppen zitten vast aan de schoen waardoor deze niet kunnen vervangen worden.

Soft ground (SG)

Deze voetbalschoen is uitermate geschikt voor natte en zachte velden. Deze schoen maakt gebruik van langere metalen noppen. Door de lengte en stevigheid van de metalen noppen glijdt je minder snel weg op het veld. Door het lager aantal noppen boet je dan spijtig genoeg wel in aan stabiliteit. Keepers spelen graag met dit soort voetbalschoenen.

Artificial Ground (AG)

Veel clubs beginnen met het aanleggen van kunstgras door het makkelijke onderhoud. De noppen op deze schoenen zijn veel korter, hebben een andere vorm en positionering en zijn in grotere aantal aanwezig waardoor je niet komt vast te zitten in het stroef kunstgras.

De onderzool van deze schoen is ook speciaal ontworpen om de slijtage van het kunstgras te weerstaan.

Indoor (IN)

De indoor voetbalschoenen worden gebruikt om voetballen in een zaal op een houten of kunststoffen vloer. Deze hebben een non-marking platte zool om geen strepen na te laten op de vloer. Een speciaal patroon onder de zool zorgt voor een verhoogde grip.Gerelateerde producten